Nansen Dijalog Centar Prijedor obilježio treću godišnjicu rada

Nansen dijalog centar Prijedor obilježio je u četvrtak treću godišnjicu rada organizovanjem radionica planiranja za predstavnike mjesnih zajednica Prijedora i Sanskog Mosta, kao i za predstavnike mladih iz oba grada.

Cilj radionica je da se poboljša i unaprijedi saradnja u mjesnim zajednicama i da se mladi ljudi podstiču d aaktivno učestvuju u razvoju lokalnih zajednica.

NDC Prijedor je organizovao i posjetu udruženja žena iz Sanskog Mosta udruženjima žena iz Prijedora kako bi njihove članice razmijenile informacije i iskustva u cilju jačanja angažmana žena u lokalnim zajednicama.

Za idući mjesec predviđena je studijska posjeta grupe učesnika iz Prijedora i Sanskog Mosta Lilehameru i Oslu u Norveškoj, nastavak aktivnosti mirovnog obrazovanja i prevencije konflikta u osnovnim školama iz Prijedora i Sanskog Mosta, strateško planiranje za ciljne grupe projekta i sastanak grupa za planiranje iz Prijedora i Sanskog Mosta sa članovima Nansen koordinacionog odbora radi monitoringa i evaluacije.

NDC Prijedor ove aktivnosti realizuje u okviru trogodišnjeg projekta koji finansira Norveško ministarstvo inostranih poslova s ciljem poboljšanja međuentitetske i interetničke komunikacije i saradnje u prijedorskoj regiji.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.