Naredne sedmice Međunarodna konferencija „Energetski dani Prijedor 2012“

Međunarodna konferencija „Energetski dani Prijedor 2012“ održaće se u Prijedoru 23. i 24. oktobra u organizaciji Grada Prijedora kao člana inicijative „Sporazum gradonačelnika“ koji predviđa smanjenje emisije štetnih gasova za 20 odsto do 2020. godine, najavljeno je iz Agencije za ekonomski razvoj opštine Prijedor „PREDA-PD“.

Stručnjaci iz zemlje i okruženja i predstavnici malih i srednjih preduzeća govoriće o različitim aspektima obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, a učesnici će posjetiti Osnovnu školu „Branko Ćopić“ Prijedor gdje će na praktičnom primjeru biti prikazane mjere energetske efikasnosti koje je moguće primjeniti na jednom objektu.

„Ovim korakom otvaramo novo poglavlje u razvoju projekata energetske efikasnosti na području Grada Prijedora“, navedeno je u saopštenju Agencije „PREDA-PD“.

Ciljevi skupa su da se podigne javna svijest o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti, promovišu „zeleno preduzetništvo“, potencijal obnovljive energije i pametno korištenje energije, poboljšaju saradnja između privatnog i javnog sektora, energetska efikasnost u građevinarstvu, industriji i transportu, te razmijene znanja i iskustva u implementaciji projekata.

Otvaranje konferencije najavljeno je za utorak, 23. septembra, u 10.00 časova, a obraćanje novinarima u 12.10 časova u hotelu „Prijedor“.

Više informacija dostupno je na sajtu www.energetskidani-prijedor.com.

„Sporazum Gradonačelnika“ je inicijativa Evropske komisije koja okuplja lokalne samouprave i regione Evrope čiji je cilj borba protiv klimatskih promjena.
Tekst – SRNA
Foto – Grad Prijedor

Comments are closed.