NDC Prijedor: Dani dijaspore – otvorena vrata Prijedora

U organizaciji Nansen dijalog centra, u Prijedoru će, od 7. do 15. jula, biti održana druga privredno-kulturna manifestacija “Dani dijaspore – otvorena vrata Prijedora”. Biće organizovano više edukativnih radionica, sastanaka i okruglih stolova, koji će okupiti privrednike i potencijalne ulagače iz dijaspore te predstavnike lokalne vlasti.
– Manifestacija “Dani dijaspore” u Prijedoru provodi se u okviru projekta koji ima za cilj poboljšanje dijaloga i saradnje lokalnog stanovništva i dijaspore, a finansijski ga podržava Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Norveške – izjavila je Tanja Milovanović, menadžer Kancelarije Nansen dijalog centra Prijedor. U okviru “Dana dijaspore” vodiće se razgovori sa predstavnicima opštinske vlasti u Prijedoru o mogućnostima
razvoja saradnje, investiranja, a biće upriličena i promocija uspješnih privrednika iz Prijedora i dijaspore. Takođe, biće organizovana i promocija nagrađivanih umjetnika, slikara i književnika. Predsjednica Skupštine opštine Prijedor, dr Azra Pašalić je kazala da će, u okviru ove manifestacije, biti održan i Okrugli sto koji će okupiti privrednike iz dijaspore i načelnike opštinskih odjeljenja te druge visoke zvaničnike Prijedora.
Manifestaciju “Dani dijaspore – otvorena vrata Prijedora” pratiće i bogat kulturno-zabavni i sportski program. U realizaciju cijelog projekta uključeno je 10 multietničkih prijedorskih mjesnih zajednica.
Kozarski vjesnik

Comments are closed.