NDC Prijedor-Dani dijaspore- otvorena vrata Prijedora-Okrugli sto za omladinu iz Prijedora i dijaspore

Nansen Dijalog Centar Prijedor je u okviru projektnih aktivnosti “Dani dijaspore”,u srijedu, 11.07.2012. u Hotelu “Prijedor” organizovao okrugli sto za omladinu iz Prijedora i dijaspore. Cilj aktivnosti bilo je uspostavljanje komunikacije i razmjena iskustava mladih iz lokalne sredine sa dijasporom, obrađivanje tema vezanih za problematiku mladih osoba, umrežavanje i donošenje preporuka i zaključaka koji bi se trebali realizovati u narednom periodu, a koji se odnose na poboljšanje komunikacije i saradnje mladih Prijedora i dijaspore. Na okruglom stolu je učestvovalo 25 mladih iz Prijedora, aktivista NVO i mladih iz dijaspore koji su došli iz Švedske, Danske, Švicarske, Holandije, Njemačke i Slovenije. Uz veliko zadovoljstvo odličnim odzivom i kvalitetom komunikacije i interakcije, NDC Prijedor ističe da je ovo prva aktivnost ovog tipa koja je u Prijedoru organizovana nakon proteklog rata. Svi učesnici aktivnosti dali su veliku podršku ovoj aktivnosti s nadom da će bar neke preporuke sa ove aktivnosti doživjeti i realizaciju do dogovorenog viđenja slijedeće godine.
U okviru aktivnosti “Dani dijaspore – otvorena vrata Prijedora”, NDC Prijedor je, osim pomenute aktivnosti organizovao i niz drugih aktivnosti. Nakon otvaranja i promocije aktivnosti koja je u subotu održana u Bellini ljetnoj bašti Prijedor, u nedelju, 8. jula na Malom Trgu u Prijedoru, takođe u svrhu promocije aktivnosti, zainteresovanim prolaznicima, podijeljen je promotivni materijal uz muzički nastup prijedorskog benda Billy Piton.
U ponedeljak 9. jula organizovane su edukativno-kreativne radionice, kao i zabavne radionice učenja prvih koraka u break-dance za djecu Donje i Gornje Ljubije i dijaspore u prostorijama Omladinskog centra Gornja Ljubija, nakon čega je organizovana fudbalska utakmica između timova Kozaruše i Gornje Ljubije u Kozaruši. Domaća ekipa je pobijedila sa 5:1.
U utorak, 10. jula, organizovane su edukativno-kreativne radionice, kao i zabavne radionice učenja prvih koraka u break-dance za djecu u MZ Zecovi i Hambarine, a u srijedu, 11. jula nakon okruglog stola za mlade organizovane su tri fudbalske utakmice u Trnopolju između timova: Trnopolje-Donja Puharska 1:0, Raškovac-Donja Ljubija 2:0 i Ćela/Petrovo-Zecovi 6:5.
U nastavku planiranih aktivnosti, koje NDC Prijedor organizuje u sklopu aktivnosti “Dani dijaspore – otvorena vrata Prijedora” u periodu od 7-15. jula 2012.godine, u četvrtak, 12. jula najavljujemo edukativno-kreativne radionice, kao i zabavne radionice učenja prvih koraka u break-dance za djecu u MZ Trnopolje i Donja Puharska, nakon čega u 20 časova slijedi predstavljanje uvaženih, nagrađivanih umjetnika Prijedora i dijaspore u Lapidariju muzeja Kozare u našem gradu.
Za više informacija NDC Prijedor Vas poziva da posjetite njihov face book profil, pozovete na telefone kancelarije 052/242-400, 242-401 ili pišete na mail:ndcprijedor@nansen-dialogue.net.
NDC Prijedor

Comments are closed.