NDC Prijedor-Druženje osnovaca na Mrakovici

U okviru međuentitetske saradnje, Nansen dijalog centar iz Prijedora je 02.06.2012. godine na Mrakovici kod Prijedora organizovao izlet za učenike i nastavnike OŠ „Desanka Maksimović“ Prijedor, „5. Oktobar“ i „Hasan Kikić“ iz Sanskog Mosta.
U okviru projektnih aktivnosti koje je NDC Prijedor organizovao u 2011. godini s ciljem poboljšanja inter-etničke komunikacije i saradnje, profesori iz pomenutih škola su kroz interaktivne radionice završili obuku, prvenstveno na temu dijaloga, komunikacije, konflikta i konflikt prevencije. Kao nastavak saradnje i transfera znanja u školskoj 2011/2012. godini, a kroz projektne aktivnosti NDC, organizovane su radionice za učenike ovih osnovnih škola pod nazivom „Obrazovanje za mir / prevencija konflikta“.
Uz podršku direktorica, g-đe Sabihe Babović iz OŠ „5. Oktobar“ i g-đe Borislave Tokić iz OŠ „Desanka Maksimović“, u radionicama je učestvovalo oko 700 učenika uz 23 profesora koji su radionice pripremili i realizovali. Senior konsultant NDC Prijedor trenera bila je g-đa Senka Jakupović.
Jednodnevni izlet i druženje su organizovani kao završna aktivnost u okviru međuentitetske saradnje između ove dvije škole u protekloj školskoj godini.
NDC Prijedor

Comments are closed.