Neka raste snažan kao čelik

vesti-dragana vujic-nikola dunovicPlemenita čitateljka „Vesti“ Dragana Vujić iz Salcburga posetu zavičaju iskoristila je da uoči praznika sa roditeljima Nevenkom i Grozdanom Kovačević poseti u Prijedoru malog Nikolu Dunovića i uruči mu 815 evra i vredne darove.

Dragana je u Salcburgu među svojim kolegama iz firme „MAYER&CO“ nedavno pokrenula akciju i prikupila 615 evra za dečaka čija je hrabra majka Jelena Trikić, da bi ga donela na svet, rizikovala život odbivši da prima citostatike. Toj donaciji ova humana žena i njen otac Nevenko dodali su po 100 evra.

Uoči polaska na put, a Dragana je rodom iz Laktaša, potrudila se kao prava majka da kupiza Nikolu sve što mu je potrebno ne samo sada, nego i kada bude malo stariji. U nekoliko ogromnih kesa našlo se sve – od flašica, pelena, odeće i kozmetike za bebe do vreće za spavanje i svečane košulje sa prslučetom. Mislila je naša čitateljka, koja već dve decenije živi u Austriji, baš na sve.

– Svi u mojoj porodici redovno čitaju „Vesti“ i od prvog teksta o sudbini Jelene Trikić i njenog sina bili smo dirnuti i želeli smo da pomognemo. Inače, godinama podržavamo humanitarne akcije „Vesti“, ali pomažemo i kada na drugi način saznamo da je neko u nevolji – istakla je Dragana.

Kaže da joj nije bilo teško da organizuje humanitarnu akciju za Nikolu jer su se njene kolege rado odazvale i podržale je. To ju je još više motivisalo da dođe u Prijedor i lično njegovoj porodici uruči donaciju.

Nikola je dobio i poseban, simboličan dar, pet metalnih konvertibilnih maraka koje se daju dečaku da bude čvrst i jak kao metalni novac.
Draganin otac Nevenko, koji je četiri decenije proveo u Austriji i tamo stekao i penziju, dodao je da su svi imali veliku želju da dođu i posete porodicu Dunović.

– Doći ćemo ponovo i sve što bude u našoj mogućnosti učinićemo za Nikolu. Kad god budem u rodnom kraju potrudiću se da vidim ovog dečaka, voleo bih da ga posetim za rođendan, ali i u drugim prilikama. Samo da nam Nikola bude živ i zdrav – poželeo je Nevenko Kovačević.

Goste su dočekali roditelji Gorana Dunovića i Nikolina tetka Sanja koja je često mora da obilazi svog mezimca, jer mu se očigledno nije spavalo. Kao da je osetio drage posetioce.
Njegov otac Goran, inače prosvetni radnik, nije mogao da izbegne obaveze na poslu pred kraj prvog polugodišta, pa je stigao kući kada su se gosti spremali da krenu, čekajući još samo njega da upoznaju.

– Hvala ovim plemenitim ljudima na pomoći koju su doneli za mog sina – rekao je Goran, nadajući se da će prilikom nekog narednog susreta imati više vremena za druženje i upoznavanje.

I Nikolina tetka Sanja, koja sa mnogo ljubavi brine o njemu, zahvalila se novim prijateljima iz Salcburga na vrednoj pomoći i poseti koja je unela malo radosti u dom gde još vlada velika tuga za Jelenom koja je tako kratko uživala u radostima majčinstva.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924 .

Vesti-online.com

Comments are closed.