Nema novozaraženih u Prijedoru

U poslednja dva dana nema novih zaraženih osoba korona virusom na području grada Prijedora, potvrdio je ovo gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora, čiji je on komandant.

„Imamo dva lica koje su na liječenju u bolnici u Prijedoru. Jedno lice je iz Prijedora, dobrog je zdravstvenog stanja, a drugo lice je iz Oštre Luke, koja je danas prijavljeno kao oboljelo, a već je bilo na liječenju u bolnici“, rekao je on.

„U prošlih 24 sata je bilo pet prekršaja zabrane kretanja u policijskom času, jedna osoba je penzioner koja je prekršila dozvolu za kretanje“, rekao je on.

Đaković je istakao da u ovoj situaciji kada se čitav grad zalaže da se ne raširi virus korone, najveći problem prave pojedinci koji pale i uzrokuju požare.

„Moram naglasiti, iako smo više puta apelovali i molili građane da vode računa prilikom paljenja, korova, trave i ostalog, juče smo imali tri velika požara na području Ljubije, Ljeskara i Žuna, gdje se vatra otme onome ko pali i nastane veliki problemi za naše vatrogasce. Ja kao čovjek, kao gradonačelnik, kao predsjednik Štaba, pozivam naše građane da povedu dobro računa i kada već odlučuju da pale, iako smo mi to zabranili i sigurno će stići prekršajne kazne, ja ih molim da to prijave u Vatrogasno ili policiji. Oni će pripremiti obezbjeđenje mjesta tog gdje se pali i da nemamo ovakve posljedice i ovakvu muku po naše vatrogasce – istakao je prvi čovjek Prijedora.

Sa druge strane, on se zahvalio svim građanima koji poštuju propisane mjere.

„Gledajući cijelu situaciju i njihovo ponašanje oni zaista korektno, gotovo apsolutno, poštuju zabrane koje su kolektivno date za pojedine grupacije i za sve građane, a evo na kraju vidimo situaciju i oko virusa, trenutno u poslednjim danima virus je stao što se tiče grada Prijedora, ja se iskreno nadam da ćemo mi kao građani grada Prijedora iznijeti ovu situaciju ponosno, da ćemo ispoštovati sve naredbe svih štabova, jer sam siguran da poštivanje u gradu Prijedoru ovih odredbi je doprinijelo tome da imamo stabilnu situaciju u povodu epidemije u Prijedoru. Zato im se još jednom zahvaljujem i vjerujem da ćemo u ne tako dalekom vremenu doći do situacije smirivanja epidemije na području grada i pokretanja elementa normalnog života u našem gradu“, rekao je on.

Gradonačelnik Đaković je svim pravoslavnim vjernicima čestitao Vaskrs.

Šef Tima za dezinfekciju grada Prijedora Zlatko Ritan potvrdio je da je danas urađena dezinfekcija javnih ustanova i naveo da je u toku trenutno dezinfekcija pravoslavnih vjerskih objekata, dok će naredne sedmice biti dezinfikovani islamski i katolički vjerski objekati.

„Početkom sledeće sedmice vršićemo dezinfekciju javnih saobraćajnih površina preko cisterni sa većom količinom vode da na taj način uspijemo dezinfikovati grad na još kvalitetniji način. Stoga još jednom molim građane da u najvećoj mogućoj mjeri, mislim da ćemo u ponedeljak vršiti na taj način dezinfekciju centralne zonu garda, da svoje automobile stave tamo gdje neće smetati ovim velikim mašinama“, poručio je Ritan.

On je dodao da grad Prijedor trenutno ima dovoljno volontera, ali i istakao da su to pretežno isti ljudi.

„Ukoliko postoje ljudi koji su spremni da budu dio ove priče mogu da se jave Volonterskom servisu grada Prijedora“, zaključio je Ritan.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.