Nema potvrđenih oboljelih

Foto: B. Majstorović – RAS Srbija

Na području Prijedora do sada nije bilo pojave oboljenja od virusa korona, a Štab za vanredne situacije proširio je danas obuhvat mjera i uskladio jedan dio sa Banjalukom, izjavio je gradonačelnik Milenko Đaković.

„Gradska inspekcija i komunalna policija će kontrolisati sprovođenje mjera koje nalaže Štab i sve će se nastaviti s namjerom da se postigne efekat da se izbjegne ulazak virusa na područje grada“, rekao je Đaković na konferenciji za novinare nakon sjednice Štaba.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor Milica Otković rekla je da je pod zdravstvenim nadzorom 195 lica, a tri u kućnoj izolaciji.

„U jedanaestoj sedmici, kako ide redovno izvještavanje prema Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institutu za javno zdravstvo, od akutnih respiratornih oboljenja registrovano je 108 lica i stanja sličnih gripu 73, što znači da se, za razliku od prethodnih sedmica, kada je bilo i po 200-300, situacija polako smiruje“, dodala je Otkovićeva.

Ona je pozvala zajednice etažnih vlasnika da se jave Domu zdravlja za isporuku sredstva za dezinfekciju zajedničkih prostora i za savjete o upotrebi izosana, koji je na bazi hlora, te upozorila da se ne smije pretjerati s njegovom upotrebom.

Izvor: SRNA

Comments are closed.