Nemanja Brdar – znanjem i upornošću otvara sva vrata

Nemanja Brdar, učenik trećeg razreda prijedorske Gimnazije, svojim briljantnim rezultatima u učenju, radu i vannastavnim aktivnostima privlači pažnju profesora i učenika, pa je potpuno zasluženo dobitnik ovogodišnje Svetosavske povelje.
Nemanja je vrlo aktivan učenik i ističe se u svemu čega se dotakne, u likovnom i literarnom stvaralaštvu, matematici. Fizika ga, kako kaže, posebno privlači, što pokazuju i njegovi uspjesi na takmičenjima iz ovog predmeta, prvo mjesto na regionalnom i treće na republičkom takmičenju iz fizike.
Osim toga, Nemanja je dobitnik prve nagrade na republičkom konkursu za literarni rad „Žrtve Jasenovca“.
U vannastavnim aktivnostima ima posebnu zaslugu za organizovanje Francuske večeri u Gimnaziji prošle godine na kojoj je bio i francuski konzul Tomas Vukije. Glumio je u predstavi Dramskog studija u Pozorištu Prijedor „Muški i ženski razgovori“, a prije nekoliko godina igrao je glavnu ulogu u dječijem filmu Zorana Radonjića „Duboko u šumi“ koje je za njega još jedno lijepo iskustvo.
– Najviše, ipak, volim fiziku i to ću i studirati, ali još nisam siguran da li ću se opredijeliti za naučni ili nastavni smjer – kaže ovaj odvažni mladić i dodaje da sve što radi, radi iz duše i sa zadovoljstvom.
Direktor Gimnazije Fatima Kararić potvrđuje da je Nemanja izvanredan učenik, entuzijasta.
– Očigledno je da Nemanja sve radi iz velikog zadovoljstva, pogotovo u vannastavnim aktivnostima i sa takvom lakoćom da mi odavno nismo imali tako jednog kompletnog učenika – istakla je Kararićeva i dodala da Nemanja čak motiviše profesore da rade.
– Mene je nagovorio i podstakao da organizujemo prošle godine Francusko veče posvećeno francuskoj kulturi i umjetnosti. Njegova volja, snaga, euforija sa kojom sve radi prosto nas sve zarazi, tako da sam rekla da takvom učeniku moram pomoći i to je bilo jedno veče za pamćenje – rekla je Kararićeva.
Putnik
U cijeloj školi za Nemanju samo riječi hvale. A njemu nije teško da pobere sve simpatije i uspjehe uprkos tome što svaki dan u školu putuje iz prijedorskog sela Marićka udaljenog oko dvadesetak kilometara od Prijedora.
Glas Srpske

Comments are closed.