Neobična životna priča-Iz Njemačke seli u Ljeskare zbog ljubavi

Gunter Simon (63) će zbog ljubavi napustiti Njemačku i preseliti se u Ljeskare kod Prijedora. I to već u maju iduće godine, kada odlazi u zasluženu penziju. Tako je odlučio romantični Nijemac a njegovu odluku je vrlo rado podržala i njegova nevjenčana družica Olga Šarić (62) koja je svog partnera prije petnaestak godina upoznala preko oglasa, u jednim njemačkim novinama. Odlučila se na taj korak po nagovoru sina iz prvog braka koji je dijelom i zaslužan što se među brojnim, a zainteresovanim udvaračima koji su se javili na Olgin oglas na prvom mjestu našao upravo Gunter.

-On mu se najviše dopao. I ispostavilo se da je u pravu, jer je Gunter dobar, vrijedan i pažljiv čovjek. I što je najvažnije oduševljen je ovim našim krajevima, toliko da planiramo da ovdje živimo najveći dio godine – kaže Olga koja je sa Gunterom posljednje tri nedjelje provela u Ljeskarama. U konkurenciji za odmor bile su i Alpe ali su zajednički odlučili da je odlazak u Ljeskare ipak bolji izbor za oboje.

-Ovdje se odlično osjećamo. Stalno nešto radimo, družimo se s ljudima, priroda je božanstvena, jednostavno lijepo nam je. Gunter je vješt s drvetom, stalno nešto pravi, zanima se za sve, pa čak i baštu, a nerijetko ode i do grada i uvijek me iznenadi nekim poklonom. On je veliki romantik- kaže s osmijehom Olga koja je rodne Ljeskare napustila prije 42 godine, koliko i živi u Njemačkoj.

Dok ona priča Gunter, koji inače radi u jednom njemačkom autoservisu, klima glavom. Kao da je u potpunosti razumije, mada tečno zna izgovoriti tek nekoliko riječi, ono uobičajeno, dobar dan, dobro došli i slično.
Dnevni avaz

Comments are closed.