Nepokretni Didović napokon dobio invalidska kolica

sabrina-i-drago

Teško bolestan Drago Didović (58), mještanin Žuna kod Prijedora, prvi put je nakon nesreće u kojoj je na dva mjesta polomio nogu, uspio da izađe iz kuće.

Zahtijevan poduhvat, poznat samo invalidima kojim je i najmanja stepenica planina, za Dragu ne bio bio moguć da mu na vrata nisu pokucali humanisti, ljudi velikog srca, Sabrina Pilipović i Ahmet Rešidović koji su mu donijeli čak dvoja invalidska kolica koja je na njihov apel Dragi iz Njemačke poslala već poznata dobrotvorka Olga Šarić -Gavranović.

didovic-1

A koliko se Drago, koji posljenjih 14 godina boluje i od multipla skleroze, obradovao pokazao je i njegov širok osmijeh i činjenica da se u kolicima konačno nakon kućnog zatvora „prošetao“ po dvorištu.

-Sad ću konačno sam moći da se napijem vode, da naložim vatru, da odem do toaleta…Uvijek sam vjerovao u to da ima Boga i dobrih ljudi- kaže Drago kojeg kad god to može obilazi sestra Ivanka koja stanuje u Prijedoru. A Dragi treba mnogo šta, prije svega zdravstvena njega pošto je daleko od grada i naravno bolji život, jer sad zaista teško živi.

-Nekad su oni pomagali druge, a sad je njima potrebna pomoć. Kuću u kojoj sad živi trebalo bi malo preurediti da bi mogao lakše da se kreće u kolicima. No, zato treba novac ili bar materijal. Nažalost on nema ni jedno ni drugo- kaže Sabrina, inače predsjednica Udruženja „Ljubija u srcu“ iz Ljubije.

drago-ivanka-i-sabrina

Dragina sestra Ivanka kaže da mu je sad trenutno najpotrebniji šporet.

– Napisala sam molbu jednoj humanitarnoj organizaciji, pa čekam odgovor. No, zima ide, a njemu je svaki dan kao godina, jer se šporet koji ima potpuno raspao – kaže Ivanka koja je pozvala one koji mogu da pomognu da se Dragi jave na broj telefona 065 774 618.

Autor: K.V. – Kozarski vjesnik

Comments are closed.