Nešad Selman dobro prihvata svaku kritiku

Nesad SelmanNešad Selman, nova zvijezda na našoj muzičkoj sceni, kojeg pamtimo po pobjedi u šouu „OBN Music Talents“, uskoro odlazi u glavni grad Srbije, gdje će nekoliko dana snimati singl „Lako je tebi“. Nešad je nedavno snimio pop singl pod nazivom „Moji dobri anđeli“, koji će tokom jeseni promovisati u paketu s „Lako je tebi“ po BiH i regionu. Ovaj Prijedoračnin od pobjede na „Talentsima“ živi u Sarajevu, gdje uporedo s muzičkom karijerom studira žurnalistiku. Tokom svog djetinjstva, silom prilika, živio je u nekoliko gradova u Hrvatskoj i BiH. Pored Prijedora, živio je u Umagu, Zagrebu, Sanskom Mostu i Sarajevu. Ipak, u najljepšem sjećanju ostao mu je Zagreb.

„U Zagrebu sam proveo najljepše dane djetinjstva. Bilo je zaista lijepo i mogao bih opet živjeti u tom gradu. Što se tiče drugih zemalja svijeta, nijedna me ne privlači za život. Svugdje si stranac, drugo govorno područje i mentalitet“, objašnjava Selman.

Na rodni Prijedor sjećaju ga proslave njegovog rođendana, kada su se na jednom mjestu okupljali članovi njegove familije.

U lijepom sjećanju mu je ostao i prvi ljubavi sastanak. Kaže da je tada bio učenik osmog razreda osnovne škole. A taj prvi ljubavni sastanak imao je na ekskurziji na Krku.

„Bila je to drugarica iz osnovne škole. Uvijek sam joj stidljivo prilazio, a nakon krakog druženja s rajom iz škole odlazili bismo u šetnje Krkom“, kaže Selman.

Prava ljubav desila se u srednjoškolskim danima.

„U stvari, to je bila više zaljubljenost. Da, bio sam pravo zaljubljen. S tom lijepom brinetom družio sam se godinu dana“, dodaje mladi Prijedorčanin.

Nešad je ljubitelj pasa. Kupio je francusku pudlu i dao mu ime Puki.

„Uglavnom je sestra preuzela brigu o Pukiju. On samo spava u mom krevetu“, dodaje.

Priznaje da je lijen i tu karakternu crtu svrstava u svoje mane.

„Grickanje noktiju i često odsustvo s predavanja svrstao bih u mane“, ističe Selman.

Uvjerava nas da dobro prihvata svaku kritiku.

„Čak mi je i drago čuti kritike. Upravo iz njih možete mnogo toga naučiti“, kaže ovaj mladi pjevač, kojem je najdraža knjiga „Anđeli i demoni“, a film „Lovac na jelene“.

Ljubitelj je maslinastozelene boje, a od muzičara poštuje Stinga i Džibonija. Od hrane često jede tjesteninu. Volio bi, otkriva, jednog dana da sebi prišti automobil mini moris.

Zabune u komunikaciji sa drugim ljudima smatra neugodnim situacijama, a iz takta ga često izbaci laž.

„Također me nerviraju automobili marke golf i pasat. Grad ih je prepun“, priznaje Selman.

Iz teških situacija i lošeg raspoloženja izlazi svirajući gitaru u svom stanu, gdje se osjeća najljepše i najsigurnije, a kaže da na osobi suprotnog pola prvo osjeti karizmu.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.