Nije usvojen Izvještaj o radu Gradske uprave i gradonačelnika

Foto: SRNA

Odbornici prijedorske gradske Skupštine, nakon cjelodnevnog zasjedanja, nisu usvojili Izvještaj o radu Gradske uprave i gradonačelnika Milenka Đakovića za 2018. godinu.

Protiv je glasalo 18 odbornika okupljenih oko nove skupštinske većine, jedan odbornik bio je uzdržan, dok su izvještaj podržali odbornici DNS-a.

Kao razlog za negativnu ocjenu rada gradonačelnika navedeno je nepoštovanje skupštinskih odluka.

Najviše primjedbi, tokom današnje sjednice, bilo je na oblast infrastrukture, projekata koji nisu završeni, ali i na sporu realizaciju investicija, koje bi dovele do zapošljavanja.

– Ljudi koji su okupljeni oko nove ideje, izvještaju gradonačelnika i Gradske uprave dali su žuti karton. Ovo je upozorenje da gradonačelnik i Gradska uprava moraju raditi u skladu sa svim zakonskim aktima i odlukama Skupštine. Ništa drugo. Uvijek ćemo raditi za dobrobit svih naših građana – rekao je Dalibor Pavlović, šef Odborničkog kluba SNSD-a u Skupštini grada Prijedora.

– Želim naglasiti da je značajan dio skupštinske većine cijelu 2018. godinu učestvovao u radu svih službi GU, zajedno smo usvajali dokumente, zajedno smo usvajali projekte, i svi su znali kakva je situacija. Iz mog ugla, iz ugla gradonačelnika, ja sam zadovoljan svim što je urađeno u 2018. godini – zaključio je gradonačelnik Milenko Đaković.

Izvor: RTRS

Comments are closed.