Ništa od obnove Muzičke škole u Prijedoru

Muzicka skolaGotovo je sigurno da će 360 učenika Srednje i osnovne muzičke škole iz Prijedora, nastavu u novoj školskoj godini početi na sedam alternativnih lokacija, jer nedostaje još oko 200.000 KM neophodnih za završetak rekonstrukcije objekta te škole. Direktor škole Gojko Rađenović potvrdio je da je situacija oko završetka obnove nedefinisana, te da uopšte ne zna ko će obezbijediti novac za radove koji nisu bili obuhvaćeni projektom, a koji su, zbog starosti zgrade, naknadno izvedeni. – Imamo urađenih, a nenaplaćenih radova vrijednih preko 100.000 KM – kazao je Rađenović.

On je istakao da se za pomoć obratio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske , koje je vratilo zahtjev uz obrazloženje da sredstva nisu obezbijeđena i da će, kada bude novca, tražiti potrebnu dokumentaciju.

– Do sada je na rekonstrukciju školske zgrade utrošeno 220.000 maraka. Resorno ministarstvo i opština Prijedor dali su po 100.000 maraka a 20.000 je dala škola – naveo je Rađenović.

On je dodao da ima obećanje načelnika opštine, da će nastojati da radovi ovih dana budu nastavljeni, kako bi objekat što prije bio doveden u funkciju.

Obnova prijedorske Muzičke škole počela je u avgustu prošle godine i planirano je da radovi budu okončani do početka drugog polugodišta, a početna vrijednost investicije iznosila je 300.000 KM.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.