Nov život – sin heroj majke Jelene stigao u Prijedor: Nikola ublažio porodičnu tugu

Nikola, sin Jelene Trikić, majke heroja koja je uprkos teškom tumoru na mozgu odbila lečenje jakim citostaticima i hemoterapijama da bi održala trudnoću, konačno je stigao u porodični dom Dunovića u Ulici Anđe Knežević u Prijedoru.

Nikola je, nakon nedavnog upokojenja svoje majke koja nije uspela pobediti opaku bolest, barem na trenutak vratio osmeh na lice familije Dunović i ublažio njihovu neizmernu tugu zbog gubitka supruge, snaje, ujne…

– Tata ga je konačno preuzeo i dovezao iz Kliničkog centra Banjaluka u svoj krevetac, kućicu i sobicu…
Sećamo se da je po rođenju imao samo 1.900 grama, a sada, mašala, ima oko tri kilograma i dobro napreduje. Pošto nema dojenja, ješće veštačku hranu za svoj uzrast, a kada ojača, što kaže deda, moći će i pasulj, meso i povrće. Miran je, dobro spava i pravi je dobrica. Ima Jelenine oči, a Goranova usta. Da je još Jelena tu… – sa setom kažu Dunovići, koji i dalje tuguju za snajom.

I dok baka Veselka i tetka Sanja pridržavaju i paze najmlađeg stanara u svom domu, otac Goran Dunović navodi da je dobio nekoliko slobodnih dana koje će provesti sa sinom Nikolom i porodicom.

– Pokušaću da se odmorim od svega, jer još nisam došao sebi nakon Jelenine smrti i sahrane… Neka je Nikola živ i zdrav, a lako ćemo za sve ostalo – naglašava ponosni i neutešni tata, koji je nastavnik u osnovnoj školi u dubičkom mestu Knežica.

Podsećamo, Prijedorčanka Jelena Trikić (32) je posle petogodišnje borbe sa opakom bolešću preminula prošle nedelje u ranim jutarnjim časovima u KC Banjaluka, 39. dan nakon rođenja svog sina Nikole, a sahranjena je dan kasnije na groblju Spasovina u rodnom Drvaru, gde ju je ispratio veliki broj Drvarčana.

S obzirom na tešku i nezavidnu finansijsku situaciju izbegličkih porodica Dunović i Trikić, juče je u Centralnom medicinskom bloku i zgradi Ginekologije na Paprikovcu održana humanitarna akcija KC Banjaluka za pomoć u odrastanju malog Nikole, za koga je njegova majka dala život, a ovih dana se očekuje i dolazak ekipe RTS-a koja bi o hrabroj majci trebalo da snimi reportažu. Odrastanje malog Nikole se i dalje može pomoći putem žiro-računa. Novac u KM se može uplatiti na račun NLB Razvojna banka Banjaluka 562-099-810-914-3264, a devizni prilozi na: NLB Razvojna banka Banjaluka-14752561 (SWIFT BIC: RAZBBA22, IBAN: BA395620998109143361) na ime Milkice Trikić.
Press RS

Comments are closed.