Nova grupa djece iz Prijedora otputovala u Kumbor

Grupa od 28-ero djece iz Prijedor posredstvom Javnog fonda dječije zaštite Bijeljina otputovala je na desetodnevni odmor u Kumbor. Riječ je o djeci iz tri prijedorske organizacije i udruženja.
U jedanaestoj smjeni iz Prijedora otputovala su djeca iz Udruženja “Roda“, Udruženja dijabetičara i Boračke organizacije. Oni će, po riječima Dunje Banović, sociologa Cerntra za socijalni rad Prijedor, na plažama Kumbora boraviti od 21. do 31. avgusta ove godine. Sa njima su otputovala i tri vaspitača koji će zajedno sa osobljem smještaja brinuti o djeci.
Ove godine do sada je posredstvom Javnog fonda dječije zaštite Bijeljina u odmaralištu u Kumboru boravilo 160 djece, kažu u Centru za socijalni rad dodajući da je na ljetovanje u Crnu Goru Dječiji odjel Opšte bolnice u Prijedoru ove godine uputio 20 mališana oboljelih od astme, 16 mališana otišlo je iz Udruženja Anemona, a 51 je uputio Centar za socijalni rad. Posljednju grupu onih koji će otići na ljetovanje u septembru činiće štićenici Doma za djecu ometenu u razvoju Čirkin Polje i učenici Specijalne škole “Đorđe Natošević“.
Radio televizija Prijedor

Comments are closed.