Nova Ivančica planira zapošljavanje

Samir Alihodžič, direktor „Nove Ivančice“ iz Kozarca, kod Prijedora, kazao je da će ovo preduzeće za izradu gornjih dijelova obuće u ovoj godini, ukoliko se ne suoči s težim posljedicama globalne krize, zaposliti još 100 radnika.

„Trenutno zapošljavamo 120 radnika i otpuštanja zaposlenih neće biti, već najvjerovatnije novog zapošljavanja. Tokom ove godine, ukoliko plasman proizvoda našeg austrijskog kupca ‘Paula Grina’ bude stabilan, organizovaćemo drugu smjenu u proizvodnji i zaposliti 100 novih radnika“, kazao je Alihodžić i dodao da radnici neće biti zaposleni odjednom već u tri navrata.

Prosječna plata zaposlenih u „Novoj Ivančici“, koja za potrebe hrvatskog partnera Tvornice obuće „Ivančica“ i austrijskog kupca „Paula Grina“ izrađuje gornje dijelove, mahom ženske obuće, iznosi 340 KM. U Upravi preduzeća kažu da bi zarade bile i veće da nisu suočeni s kadrovskim problemima, jer se zbog nedostaka kvalifikovane radne snage, čija obuka traje od tri mjeseca do dvije godine, norma ispunjava tek sa 70 odsto.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.