Novi asfalt u mjesnoj zajednici Hambarine

U Mjesnoj zajednici Hambarine završeno je asfaltiranje oko 500 metara asfaltnog puta odnosno postavljanje oko 2000 kvadratnih metara novog asfalta, sa kanalicama i renoviranje i nasipanje starog puta koji je 40 godina bio zapušten.

Predsjednik Savjeta MZ Hambarine Nazif Pađen je da su mještani Hambarina izuzetno zadovoljni što je opština Prijedor ispoštovala dogovor predstavnika ove mjesne zajednice postignutog prije dva mjeseca na sastanku sa načelnikom opštine.

„Riječ je o velikoj investiciji za Hambarine i opština je sve dogovoreno ispoštovala i uložila skoro 100.000 KM u MZ Hambarine u 2012. godini. Želim da se zahvalim opštini Prijedor i načelniku Paviću za sve investicije koje su došle u našu mjesnu zajednicu“, rekao je Pađen.

Zamjenik predsjednika Savjeta MZ Hambarine Ismet Imširović potvrdio je da je asfaltirana raskrsnica ispod društvenog doma i mezarja, odnosno dio centra Hambarina koji je u proteklom periodu bio najlošiji dio puta kroz naselje.

„Urađen je i dio puta koji povezuje Hambarine sa Čarakovom a novim asfaltom su presvučeni najkritičniji dijelovi ovog puta odnosno dijelovi koji su bili skoro neuslovni za vožnju. Da je asfalt dobro i kvalitetno urađen pokazala su i ispitivanja odnosno bušenja koja je izvela Komisija iz Banjaluke gdje se tačno može vidjeti kolika je debljina asfalta“, potvrdio je Imširević.

Izvođač radova na asfaltiranju bili su „Prijedorputevi“ AD Prijedor koji su osim asfaltiranja, nasuli i neke sporedne puteve materijalom ostalim od starog asfalta.

Osim asfaltiranja u proteklom periodu na području MZ Hambarine urađen je i veliki bazen pitke vode koji napaja ovaj dio prijedorske opštine, prošle godine opština je uložila oko 60.000 KM u društveni dom, a uskoro slijedi i postavljanje gromobrana na domu što će, takođe, finansirati opština.

Zahvaljujući finansijskoj podršci opštine Prijedor, preduzeće „Niskogradnja Marjanović“ je svojom teškom mehanizacijom odradilo nasipanje i uređenje dijela puta prema Kurevu.
Tekst – Grad Prijedor
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.