Novim putem u selo Niševići

Mještani jednog od najudaljenijih prijedorskih sela Niševića okupili su se juče kako bi na prigodnoj svečanosti obilježili otvaranje dionice asfaltnog puta koja prolazi kroz centar sela i omogućuje im davno željenu komunikaciju sa svijetom.

Odbornik Skupštine opštine Vlado Radić je u ime mještana izrazio njihovo veliko zadovoljstvo što su nakon više decenija konačno dobili veoma kvalitetnu putnu komunikaciju.

– Zahvaljujući našoj opštini koja je imala volje i sluha asfaltirana je dionica puta u dužini od jednog kilometra koja povezuje glavni put koji prolazi kroz selo i vodi do željezničke stanice – kazao je Radić.

On je dodao da će ovaj put sigurno pozitivno uticati da ljudi ostaju na selu, s obzirom na to da se pored ove saobraćajnice nalazi dvadesetak kuća u nekoliko zaseoka kojima je na ovaj način olakšan odlazak na posao i u školu.

Mještanin Željko Romanić je prije četiri godine inicirao uređenje puta i živice, a nasuli su postojeći put, tako da je bio pripremljen za postavljanje asfalta.

– Put je bio u veoma lošem stanju, tako da smo mi sopstvenim snagama pokušali da ga koliko toliko pripremimo za asfalt, koji je sada velika radost pogotovo za naše đake koji ovuda prolaze u školu – kazao je Romanić.

Šef Odsjeka za komunalne poslove Radan Vukadinović je potvrdio da je ovaj put asfaltiran u sklopu Programa rekonstrukcije puteva i ulica na području opštine Prijedor.

– Opština je za sanaciju ove trase izdvojila 110.000 KM – kazao je Vukadinović.

Vuković je potvrdio da će pred odbornicima SO Prijedor već na sljedećem zasjedanju naći program rekonstrukcije i redovnog održavanja puteva i ulica, kada će se znati koliko će asfalta biti postavljeno tokom 2009. godine.

Od 2005. godine pa do danas na području opštine Prijedor asfaltirano je oko 170 kilometara gradskih ulica i lokalnih i nekategorisanih puteva.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.