Novozaraženi medicinski radnici već izolovani

Aleksandar Miljuš – zamjenik gradonačelnika Prijedora

Petoro novozaraženih lica virusom korona registrovanih u Prijedoru u posljednja 24 časa su medicinske sestre i tehničari sa internog odjeljenja prijedorske bolnice koji su u izolaciji od 12. maja, izjavio je zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš.

– Riječ je o kontaktima koji se već nalaze u izolaciji od 12. maja sa rješenjima – rekao je Miljuš novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Prema njegovim riječima, ukupan broj zaraženih lica iz Prijedora od početka epidemije je 43, od kojih je 25 trenutno zaraženih, 12 oporavljenih i šest umrlih.

U kućnoj izolaciji je 326 lica, 1.485 je izašlo iz zdravstvenog nadzora, a u Kovid bolnici jutros je 12 pacijenata iz Prijedora, te po jedan iz Kozarske Dubice, Novog Grada, Oštre Luke i Kostajnice.

– Taj virus ima slabljenje svog intenziteta, odnosno virulencija mu pada, kliničke slike kod pacijenata su ili asimptomatske ili su to subfebrilna stanja, znači daleko povoljnije okolnosti nego da nam se to dešavalo u jeku epidemijskog talasa – naglasio je Miljuš.

On je dodao da je jedno lice sankcionisano zbog nenošenja maske, a tri zbog kršenja policijskog časa, te da je juče popodne obavljena sistematska dezinfekcija u javnim ustanovama.

Izvor: SRNA – RTRS

Comments are closed.