Novozaraženi su medicinska sestra i vozač hitne pomoći, ne rade u Prijedoru

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je u posljednja 24 časa kod dva lica iz Prijedora potvrđena zaraza virusom korona.

„Jedno je medicinska sestra koja živi u Prijedoru, a radi na UKC-u u Banjaluci. Po svemu sudeći, veza je sa pojavom virusa u UKC-u. Drugo lice je čovjek koji živi u Prijedoru, a radi kao vozač hitne pomoći u Oštroj Luci. Oboje su dobrog stanja i sutra idu u Studentski dom `Nikola Tesla` u Banjaluci. Svi kontakti s ove dvije osobe su već u izolaciji i vrši se njihovo testiranje“, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je u Prijedoru u kućnoj izolaciji 65 lica, u karantinu ih je 20, a da u kovid-odjeljenju prijedorske bolnice leži šest oboljelih, od kojih je jedno lice iz Prijedora, a pet iz Oštre Luke, dok je jedno lice iz Oštre Luke, za koje se i dalje čekaju rezultati testiranja, zbog pogoršanja kliničke slike prevezeno na Infektivnu kliniku u Banjaluci.

„Situacija se komplikuje“, upozorio je Đaković i ponovo apelovao da se građani i dalje pridržavaju mjera, naglašavajući da Štab prati situaciju i da sve službe korektno rade svoj dio posla.

Đaković je najavio nastavak dezinfekcije javnih površina u Prijedoru i Oštroj Luci, kao i novi krug dezinfekcije zajedničkih javnih površina u stambenim zgradama u Prijedoru.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je jutros da je još 31 lice u Srpskoj pozitivno na virus korona, od testiranih 512 u posljednja 24 časa, a među njima su i ova dva lica iz Prijedora.

Izvor: SRNA

Comments are closed.