Novozaraženo lice je zdravstveni radnik na UKC u Banjaluci

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je u posljednja 24 časa potvrđeno jedno novozaraženo lice iz Prijedora – zdravstveni radnik /38/ koji živi u ovom gradu, a radi na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske /UKC/ u Banjaluci, koji je sada smješten na banjalučku Kliniku za infektivne bolesti.

„Već su izolovani kontakti i nalaze se u izolaciji. Konstatujem da danas imamo četiri lica pozitivna na virus korona. Imamo 125 lica pod zdravstvenim nadzorom, i to 104 u kućnoj izolaciji i 21 lice u karantinu. Imamo 1.129 lica koja su izašla iz zdravstvenog nadzora“, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim riječima, pretpostavka je da je novozaraženo lice dobilo zarazu od zaraženih zdravstvenih radnika.

On je naglasio da nijedno lice nije prekršajno kažnjeno u posljednja 24 časa zbog kršenja zabrana kretanja i da je to takođe znak da građani poštuju sve naloge štabova, te pozvao sugrađane pravoslavne vjeroispovijesti da u miru i dostojanstvu proslave Vaskrs, vodeći računa o svim mjerama.

„Iako smo ovdje juče razgovarali sa sveštenim licima, ja bih želio da kažem građanima da će sve naloge štabova morati poštovati, inače mogu doći u situaciju da bidu prekršajno kažnjeni. Nemojmo dozvoliti da nam jedno opuštanje u vrijeme praznika donese razvoj epidemije na području grada“, poručio je Đaković.

Đaković je sve sugrađane pozvao da u naredna četiri dana, koji su neradni, svojom sviješću pokušaju da spriječe dalji razvoj virusa, budući da se ne zna ko je sve nosilac i da je jako mnogo lica koja nemaju nikakve simptome, ali su nosioci virusa i prenose ga dalje.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da je u Srpskoj još 28 lica pozitivno na virus korona, a među njima je i ovo lice iz Prijedora.

Izvor: SRNA

Comments are closed.