Obavljen tehnički prijem Društvenog doma u Ćeli

Tokom jučerašnjeg dana obavljen je tehnički prijem Društvenog doma u Ćeli. Kao što smo već pisali ovaj projekat je pripremljen od strane Ćelana na čelu sa odbornikom Seadom Jakupovićem a kandidovan je od strane opštine Prijedor prema Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica koje je je ovaj projekat prihvatilo i zajedno sa opštinom Prijedor implementiralo. Ukupna vrijednost projekta je 250.000,00 KM od čega je opština finansirala 30 odsto.

Opština Prijedor je u proteklom periodu pomagala još projekata u Ćeli a u pripremi je još nekoliko. Naravno, Ćelani očekuju i u budućnosti podršku opštine/grada jer su i oni na proteklim izborima dali podršku načelniku Paviću. Svjesni smo koliko posla još ima pred nama kako bi Ćelu napravili mjestom ugodnog življenja i zato smo dali podršku aktuelnom načelniku jer vjerujemo da ćemo zajedno sve što smo planirali i uraditi kažu Ćelani.

Zahvalni su Ćelani i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i ministru Adilu Osmanoviću i pozivaju ga da što prije počne implementacija projekta rekonstrukcija niskonaponske mreže u Gornjoj Ćeli a to bi riješilo i Varmaze kao i dio Ćele uz cestu Prijedor – Tomašica. Objekat društvenog doma je najveći na prostoru opštine sa najviše poslovnih prostora pa se već čula ideja da je ovo idealno mjesto za poslovni inkubator.

Tehničkom prijemu su prisustvovali predstavnici opštine, izvođača radova, Ministarstva, Mjesne zajednice, delegatkinja u Vijeću Naroda RS, te ćelanski odbornik Sead Jakupović. Nije slučajno ovdje bila prisutna i predsjednica Fondacije „Bostel“ iz Čikaga Azira Mehanović, koja se već zanimala o mogućnostima pomoći Ćelanima oko zapošljavanja pa je i ovaj objekat vidjela kao jednu od mogućih destinacija za pokretanje biznisa a sve u cilju zapošljavanja lokalnog stanovništva.

Šta na kraju ove priče reći? U ime svih Ćelana želimo se zahvaliti opštini Prijedor i načelniku Paviću, Ministarstvu raseljenih osoba i i zbjeglica FBiH, izvođaču radova firmi „Graditelj“ iz Teslića, nadzornom organu, Savjetu MZ Ćela i koordinatoru za MZ Rokvić Milanu,delegatkinji u Vijeću naroda RS Zinajdi Hošić, odborniku u SO-e Prijedor Seadu Jakupoviću i svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj projekat kvalitetno do ove faze završi a pozivamo ih takođe da učine dodatne napore da se isti naredne godine potpuno završi i pusti u funkciju.
Cela.ba

Comments are closed.