Obilježavanje 73 godine od Bitke na Kozari

kozara-mrakovica

Služenjem parastosa na Spomen-krstu na Mrakovici danas je počelo obilježavanje 73 godine od Bitke na Kozari u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i Odbora Vlade Srbije za negovanje značajnih istorijskih događaja.

Parastosu prisustvuju ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin, ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević, ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i delegacija Narodne skupštine Srpske.

kozara

Služenju parastosa na Spomen-krstu na Mrakovici prisustvuju i predstavnici boračkih organizacija iz odbrambeno-otadžbinskog i Drugog svjestkog rata, te više stotina građana iz potkozarskih gradova i opština.

mrakovica

Parastosu je prethodio prijem zvanica u vili “Mrakovica”, a uslijediće polaganje vijenaca i cvijeća na centralnom spomen-obilježju, obraćanje zvaničnika, prigodan kulturno-umjetnički program i veliki narodni zbor.

Bitka na Kozari počela je 10. juna 1942. godine i trajala je 27 dana, do proboja na jugozapadnom dijelu Kozare, 15 kilometara istočno od sela Međuvođe.

Autor: SRNA – ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.