Obilježena desetogodišnjica rada

31-Prijedor---Amira-Ganic

Svečanošću pod nazivom „Prvih deset“ Turistička organizacija grada Prijedora obilježila je danas deset godina rada.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da o nekome ko postoji i radi deset godina ne govore više riječi nego djela.

„Prije deset godina kada smo osnivali Turističku organizaciju nismo bili sigurni da li je to privredna grana ili zabava i rekreacija, ali smo imali ideju da ljepote Prijedora zaslužuju daleko više publike“, rekao je Pavić u obraćanju gostima na svečanosti.

On je naglasio da je opredjeljenje grada Prijedora da širi poruke ljubavi i mira i pogled usmjeren ka boljem sutra i ka budćnosti.

„Ja sam siguran da takav grad možemo da izgradimo i svakoga ko ugradi svoj kamenčić u tu građevinu treba pohvaliti. Svako ko jednom dođe u Prijedor siguran sam da će biti naš turistički radnik koji će o ovom gradu lijepo govoriti, a za to je sigurno zaslužna naša Turistička organizacija“, dodao je Pavić.

31-Prijedor---svecanost-obiljezavnja-deset-godina-rada-Turisticke-organizacije-grada-Prijedora

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da grad Prijedor danas ima 30 kilometara obilježenih pješačkih staza, 300 kilometara planinarskih staza i tri biciklističke rute, te 134 lokacije obilježene turističkom signalizacijom.

„Ono u čemu smo pioniri jeste izrada studije biciklističkih ruta, gdje jedna ima 90, a dvije po 70 kilometara“, kazala je Ganić u obraćanju gostima.

Ona je uručila zahvalnice partnerima i prijateljima ove organizacije.

Svečanosti su prisutvovali ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović.

Autor: SRNA

Comments are closed.