Obilježeni slava grada i Crkve Svete Trojice

19-Prijedor---lomljenje-slavskog-kolaca

Lomljenjem slavskog kolača i slavskim ručkom grad Prijedor i Crkva Svete Trojice proslavili su danas slavu Svetu Trojicu – Duhove.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je slava tradicija i da želi da se ta tradicija nastavi i da se slava i dalje obilježava.

19-Prijedor---celnici-grada-Prijedora

„Zna se da je na slavu svako dobrodošao i da slava nije vezana za naciju nego za ljude i zato su svi ljudi dobre volje dobrodošli na slavu“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da se i ova slava obilježava u vrijeme kada jeste kriza, ali da grad Prijedor postiže dobre rezulatte i da je slava samo podsticaj da se više radi i da se više pokaže jedinstvo i zajedništvo da bi rezultati u budućnosti bili bolji.

19-Prijedor---gradonacelnik-Marko-Pavic-sa-saradnicima

„Ovo je vrijeme kada obrazovanje u jednim školama prestaje i pripremaju se djeca za obrazovanje na višim stepenima obrazovanja i ljeto nije samo za odmor, ljeto je da se pripremimo za bolji rad na jesen, za učenje, za upis na studije, u srednje škole. Ja se nadam da će naši učenici, radnici i naši zaposleni zaista i u ovoj godini postići rezultate koji će biti na zadovoljstvo svih“, dodao je Pavić.

19-Prijedor---slavski-obred

Obilježavanje Duhova počelo je sinoć koncertom duhovne muzike horova „Jedinstvo“ iz Banjaluke i „Vila“ iz Prijedora, te hora sveštenika banjalučke eparhije, a nastavljeno jutros liturgijom u Crkvi Svete Trojice i polaganjem vijenaca na centralno spomen obilježje „Za krst časni“, posvećeno borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

19-Prijedor---slavski-rucak

Slavskim svečanostima prisustvuje ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, predstavnici javnog, političkog i privrednog života i susjednih loklanih zajednica.

Autor: SRNA

Comments are closed.