Obilježeno 40 godina osnivanja škole u Petrovu/Ćeli

Učenici i nastavno osoblje Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Petrova/Ćele iskoristili su današnju radnu subotu da svečanom priredbom obilježe Dan škole i 40 godina od njenog osnivanja. Vršilac dužnosti direktora škole Milosava Pranić je ovom prilikom rekla da se učenici i svi prosvjetni radnici škole sa ljubavlju i poštovanjem sjećaju slavnog pjesnika čije ime škola nosi. „Veoma smo ponosni na poznatog pjesnika Branka Radičevića, na njegovu nesebičnu, gotovo majčinsku ljubav s kojom se odnosio prema svojim pjesmama. Njegove pjesme pune poleta i vedrine osnovni su moto i našeg rada sa djecom koju kroz osnovno obrazovanje nastojimo izvesti na pravi put“, istakla je Pranićeva.
Ona je dodala da je škola u vrijeme osnivanja 1972. godine nosila ime „Miloš Šiljegović“ te je imala mnogo više učenika nego danas, a najveći krivac za to je nepoštovanje upisnog područja. „Danas ovu školu pohađa 241 učenik raspođen u 18 odjeljenja i dvije područne škole u Rakelićima i Miljakovcima koje su renovirane uz pomoć lokalne zajednice i resornog ministarstva. Međutim, i pored toga, učenici iz susjednih Pejića nam odlaze u gradske škole i to je problem koji moramo riješiti“, rekla je Pranićeva. Na svečanosti povodom Dana škole učestvovali su učenici dramske, recitatorske, ritmičke i folklorne sekcije koji su pokazali sve ono što su ih naučili njihovi nastavnici tokom školske godine.
Organizaciju proslave Dana škole pomogli su brojni donatori među kojima su pekara „Aleksić“, „Mira“ AD Prijedor, Rajfajzen banka, Ribnjak „Saničani“, tržni centri „Robot“ i „Konzum“, Razvojna banka, „Krajiške kapi“, „Mikrofin“ te roditelji učenice prvog razreda Nikoline Dragić, Marinko i Dragana.

Comments are closed.