Obnovljen društveni dom u MZ Čejreci

U mjesnoj zajednici Čejreci kod Prijedora u subotu je otvoren renovirani objekat društvenog doma u koji je Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH uložilo oko 70.000 KM. S obzirom na to da je ovaj projekat realizovan u saradnji sa opštinom Prijedor, ona će u sljedećoj fazi uložiti dodatna sredstva u opremanje objekta i komunalnu invfastrukturu, te pristupnog puta do i oko objekta. Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Adil Osmanović istakao je da je ovo ministarstvo izdvojilo značajna sredstva da se društveni dom privede namjeni koji će omladina, mjesna zajednica i razna kulturno-umjetnička društva moći da koriste.
„Smisao ove aktivnosti nisu samo finansijska sredstva već je bitno da gradimo svjetliju budućnosti i komšijski suživot koji je uvijek bio karakterističan za ovo područje“, rekao je Osmanović. Prema njegovim riječima, u ovom dijelu opštine Prijedor ostvaren je veoma uspješan povratak koji sada sve više postaje ekonomsko pitanje tako da su dalje aktivnosti usmjerene za finansiranje projekata koji podrazumijevaju zapošljavanje i pokretanje biznisa. Predsjednica Skupštine opštine Prijedor Azra Pašalić istakla je da su društveni domovi u mjesnim zajednicama uvijek bili sjedišta života u njima za sve generacije. „Mladi ljudi svih nacionalnosti ovim renoviranim objektom dobiće prostor za organizovanje informatičke, plesne, folklorne i mnogih drugih sekcija i druženja“, rekla je Pašalićeva.
Mještani Čejreka Semir Kadunić i Đorđe Došen očekuju da će novi društveni dom doprinijeti da mladi slobodno vrijeme koriste mnogo kvalitetnije nego do sada i da će umjesto da odlazka u grad više vremena provoditi sa vršnjacima čime će se povezati omladina ovog i okolnih sela. Na svečanoj priredbi koja je upriličena povodom otvaranja društvenog doma nastupili su članovi kulturno-umjetničkih društava „Osman Džafić“ iz Prijedora i „Milan Egić“ iz Brezičana.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.