Obradovali oboljelu djevojčicu

Draško Aleksić iz Omarske nije se nijednog trenutka dvoumio kada je na jednom od plakata polijepljenih u ovom naselju vidio da je petnaestogodišnjoj Nikolini Jasnić potrebna pomoć za nabavku invalidskih kolica.

– Njeni roditelji su prije mjesec polijepili plakate, gdje mole za pomoć za kupovinu kolica koja su prilagođena njenoj bolesti. To mi je jako teško palo, da neko mora na taj način da traži nešto što mu je praktično cijeli život, budući da je djevojčica invalid od rođenja. Tako sam odlučio da pomognem, a onda su mi se priključile i ostale komšije i mještani Omarske – rekao je Aleksić.

Dodaje da se obratio i Centru za socijalni rad, koji je obezbijedio dio sredstava, a ostatak do 1.840 KM, koliko koštaju invalidska kolica, skupili su u toj akciji.

Ljuboja i Enisa Jasnić imaju petoro djece, sina koji već ima svoju porodicu, a pored Nikoline imaju još tri đaka.
– Nikolina ima petnaest godina i od rođenja je bolesna od cerebralne paralize i epilepsije, iako ima sestru bliznakinju koja je potpuno zdrava. Živimo od danas do sutra, kad me neko pozove idem da radim pa kupimo hranu – priča Ljuboja i dodaje da su neizmjerno zahvalni i Aleksiću i svima koji su se odazvali ovoj akciji.

– Najviše bih volio da njoj to uopšte nije bilo potrebno i ne samo mom djetetu nego ničijem, ali šta je tu je – rekao je Ljuboja. Enisa dodaje da joj je pao kamen sa srca i da je zahvalna svima koji su im pomogli.

Kuća
S obzirom na to da žive u veoma skromnim uslovima, da im krov kuće prokišnjava i da bi trebalo prostor da prilagode za prilaz invalidskih kolica Aleksić najavljuje nastavak ove humanitarne akcije.
– Mi kao pojedinci možemo puno da pomognemo da toj djevojčici bar malo olakšamo život, koji je ionako težak, kao i njenim roditeljima – rekao je Aleksić.
Glas Srpske

Comments are closed.