Očistimo Prijedor 9. septembra-Pronađimo deponije smeća u našoj opštini

Akcija posvećena čišćenju ilegalnih deponija smeća, Let’s Do It Prijedor!-Očistimo Prijedor, biće održana 9. septembra ove godine. Tog dana širom BiH gradova i opština biće održane akcije čiji je cilj da se iz našeg prirodnog okruženja ukloni najmanje 20.000 tona smeća, da se podigne svijest i edukuje javnost o zaštiti životne sredine i okoliša, da se sakupi najmanje 100.000 volontera koji će učestvovati u akciji te da se stvori prvi državni registar svih ilegalnih deponija smeća.
Da bi akcija u Prijedoru uspjela, ključna karika za uspjeh je uključivanje što više aktivnih volontera i partnera akcije. Sa svakom očišćenom ulicom, parkom i dijelom grada, poslaćemo poruku da je čistoća, zdravlje i dobrobit svih ljudi u Prijedoru, kao i u čitavom svijetu, u našim vlastitim rukama.
U prijedorskom opštinskom registru postoje tek 22 lokacije ilegalnih deponija smeća, a osim ovih locirano je ukupno 18 ilegalnih deponija. Trenutno imamo preko 2300 registrovanih volontera i ostvareno partnerstvo sa nekolicinom udruženja i organizacija, kao što su Crveni Krst, Ronilačko udruženje „Sana“, Omladinski centar „Ljubija“, Omladinska organizacija „Spiritus, kao i medijskim partnerima.
Pridružite nam se u mijenjanju istorije i budućnosti Prijedora! Ukoliko želite da volontirate, budete naši partneri ili da podijelite informacije o ilegalnim deponijama, kontaktirajte nas putem e-maila
letsdoitprijedor@yahoo.com ili putem fejsbuk grupe: http://www.facebook.com/groups/lets.do.it.prijedor
Svoje fotografije divljih deponija sa područja opštine Prijedor, kao i osnovne podatke o njima možete poslati i putem e-maila vijesti@gradprijedor.com pa ćemo ih objaviti i na našim stranicama.
Tekst i foto – Let’s Do It Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.