Očistimo Prijedor za jedan dan, 9. septembar

Velika akcija čišćenja divljih deponija „Let’s do it- očistimo Prijedor za jedan dan“ održaće se ove nedjelje, 9. septembra, s početkom u 11 časova.

Ova akcija će obuhvatiti sva urbana i ruralna područja na teritoriji grada Prijedora u kojima je ustanovljeno da postoji potreba da se sprovede ovakva akcija.

Glavni akcenat je na čišćenju sljedećih područja: MZ Raškovac, MZ Omarska, MZ Gornja Dragotinja, MZ Ljubija, MZ Centar, MZ Gomjenica, MZ Donja Puharska, MZ Donji Orlovci, MZ Donja Puharska i MZ Čirkin Polje.

Volonteri se okupljaju u svojim mjesnim zajednicama – ispred prostorija mjesnih zajednica, i u centru, na Trgu Majora Zorana Karlice u 11 časova.

Cilj ove akcije je da se pokrene građanska inicijativa i da se animiraju građani da počnu učestvovati u rješavanju najaktuelnijih ekoloških problema, te da se razvije ekološka svijest i kod šire javnosti.

Akcija se sprovodi u saradnji sa Gradom Prijedorom, A.D. „Komunalne usluge“, Crvenim Krstom, Omladinskim centrom Ljubija, Ronilačkim klubom „Sana“, planinarskim društvima i kulturno-umjetničkim društvima, te svim osnovnim i srednjim školama.

Svi zainteresovani građani mogu se pridružiti na sam dan akcije i informisati se o samom toku akcije na info pultovima postavljenim na Trgu Majora Zorana Karlice u periodu od 19 do 21 časova do kraja ove sedmice.

Ovom prilikom se pozivaju svi savjesni građani da preuzmu inicijativu u svoje ruke i pridruže se velikoj akciji čišćenja našeg grade 9. septembra.
Let’s do it-očistimo Prijedor za jedan dan

Comments are closed.