Od danas akcija prikupljanja pomoći za dijete oboljelo od leukemije

akutna_leukemija_simptomi

Dječiji vrtić „Radodst“ Prijedor pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za liječenje djeteta koje pohađa ovu ustanovu, a koje je oboljelo od leukemije, rekla je direktor ove predškolske ustanove Dušanka Božić.

„Od danas su u svim vaspitnim grupama i u svim vrtićima na području Prijedora postavljene kutije i obavještenja o ovoj akciji gdje pozivamo roditelje da, na dobrovoljnoj osnovi, učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji u skladu sa vlastitim mogućnostima“, kazala je Božić Srni.

Ona je najavila da će kutije za prikupljanje novca za dijete koje je trenutno na liječenju u Beogradu biti postavljene u garderobama svih vaspitnih grupa do ponedjeljka, 4. aprila, popodne.

„I mi radnici kolektiva i naši roditelji stavljaćemo koliko ko može, a pozivamo i sve roditelje, čija djeca iz raznih razloga trenutno ne pohađaju vrtić, da takođe učestvuju u ovoj akciji i dođu dati svoj prilog“, poručila je Božić.

Humanitarnu akciju inicirali su vaspitači oboljelog djeteta, a podržali stručno vijeće i savjet roditelja Dječijeg vrtića „Radost“.

Autor: SRNA

Comments are closed.