Od početka februara „obojena“ parkirališta i nove cijene parkiranja u Prijedoru

nova parking mjestaOd 1. februara u Prijedoru počinje primjena novog Pravilnika o uslovima i načinu naplate parkiranja kojim se uvodi zonski tarifni sistem, a koji znači i različite cijene parkiranja.

Šef Odsjeka za saobraćaj i parkinge grada Prijedora Aleksandar Jeftić rekao je da će zonski tarifni sistem imati tri zone označene bojama.

parking kod centra za socijalni rad„Parkiranje u crvenoj zoni koštaće 0,50 KM za jedan sat, a 3 KM za cijeli dan, u žutoj zoni 0,50 KM za dva sata, a 2 KM za cijeli dan, dok zelena zona obuhvata parkirališta koja su trenutno rezervisana samo za stanare zgrada“, kazao je Jeftić novinarima u Prijedoru.

Crvena zona obuhvatiće parkirališta kod Gradske tržnice, kod Doma zdravlja i u sjevernom dijelu Zanatske ulice, žuta zona sva ostala uređena parkirališta, a zelene zone nalaze se u neposrednoj blizini parkirališta sa naplatom gdje će stanari zgrada moći dobiti godišnje parking karte po minimalnim cijenama.

Parkiranje u Prijedoru lani se naplaćivalo na 470 parking mjesta, a krajem godine na parkiralištu u srednjoškolskom centru postavljen je novi parking automat za 50 parking mjesta, tako da Prijedor sada ima ukupno 520 parking mjesta pod naplatom.

Do sada je na svim parking mjestima u Prijedoru cijena dnevne karte, bez obzira na dio grada, koštala 1 KM.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.