Od večeras ponovo noćno skijanje

Na Kozari će večeras, nakon duže pauze, ponovo početi atraktivno noćno skijanje, dok će cjelodnevni režim biti organizovan samo u dane vikenda, zadrže li se dovoljno niske temperature, najavio je predsjednik Planinarsko-skijaškog društva „Ljubijski rudar“ Božo Grbić.

„Snijega je na stazama bilo sve ove dane, ali zbog visokih temperatura nismo ga mogli održavati. Trenutne niske temperature nam pogoduju u oba sniježna topa radila su noćas cijelu noć kako bi staza do večeras bila spremna“, rekao je Grbić Srni.

On je podsjetio da se na Kozari može iznajmiti kompletna ski oprema i da je za početnike organizovana škola skijanja.

Dnevno skijanje u dane vikenda biće organizovano od 10.00 do 16.00 časova, a noćno od 18.30 do 21.30 časova svakog dana.

Cijene su jednake prošlogodišnjim i dnevni ski pas košta 15 KM za odrasle, a 10 KM za djecu, poludnevni 10 KM za odrasle, a 7 KM za djecu, dok ski pas za noćno skijanje košta 13 KM i za djecu i za odrasle.

Staza za odrasle duga je 600 metara i pokrivena ski liftom kapaciteta 900 skijaša na sat, dok je staza za djecu duga 150 metara i pokrivena je bebi liftom kapaciteta 450 skijaša na sat.

Budući da se skijališta nalaze na teritoriji Nacionalnog parka „Kozara“, svaki posjetilac ulaznicu u park dužan je platiti 2 KM.

Izvor: SRNA

Comments are closed.