Odavno zaslužen status grada

Marko Pavić, od danas i zvanično vršilac dužnosti gradonačelnika Prijedora, izjavio je da je dobijanjem statusa grada Prijedor dobio ono što već dugo zaslužuje.

„Prijedor je odavno zaslužio da se zove gradom i mi smatramo da je ovo samo početak stvaranja jednog većeg regionalnog centra za čitavu prijedorsku regiju“, rekao je Pavić.

On je dodao da će promjena statusa i sam naziv grada psihološki djelovati na stanovnike Prijedora, a da će za investitore značiti i još mnogo više.

„Investitori će u startu znati da dolaze negdje gdje postoje obilježja grada, a to će biti značajno i za sve posjetioce Prijedora“, kazao je Pavić.

On je dodao da, iako je dobijanje statusa grada došlo u vrijeme kada počinje predizborna kampanja i kada se sjednice opštinske skupštine više ne održavaju, promjena statuta, pečata, tabli neće izazvati veće probleme niti veće troškove.

„To za Prijedor neće biti problem“, rekao je Pavić dodajući da su već ranije počele aktivnosti na redizajniranju zvaničnog veb sajta Prijedora, koji će uskoro biti promovisan.

Izvor: SRNA

Comments are closed.