Odjeljenje za finansije grada Prijedora: Nema otvaranja novih budžetskih linija

javna rasprava o nacrtu budzeta grada 1Nacrt budžeta grada Prijedora za 2013. godinu prati sve usvojene planske dokumente i razvojne projekte planirane razvojnom strategijom ove lokalne zajednice, rekla je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije grada Prijedora Biljana Malbašić.

„Svi učesnici javnih rasprava upoznati su sa činjenicom da je nacrt budžeta rađen na bazi praćenja rashoda, a pogotovo prihoda ove i proteklih godina, a svi njihovi zahtjevi biće razmotreni do forme prijedloga koja će se naći pred odbornicima Skupštine grada Prijedora“, rekla je Malbašićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da je budžet oprezno i realno planiran kako bi bio i provodiv.

javna rasprava o nacrtu budzeta grada 2„Ne možemo odgovoriti na zahtjeve za otvaranje novih budžetskih linija koje bi za mnoge značile dodatnu sigurnost, ali je činjenica da, kad god postoje objektivne potrebe, uvijek se nađu sredstva, a pogotovo kada su u pitanju socijalno ugrožene kategorije“, navela je Malbašić.

Delegat Agencije lokalne dmokratije Dragan Došen rekao je da svi zahtjevi za povećanjem budžetskih stavki koji su se čuli na javnim raspravama padaju u vodu pred prioritetnim potrebama kao što su finansiranje troškova prevoza učenika i rada javnih kuhinja.

Predsjednik Hrišćanske humanitarne organizacije „Hljeb života“ Danko Malešević rekao je da je, nakon Prijedora, neophodno otvoriti javnu kuhinju i u Ljubiji koja je najsiromašnija mjesna zajednica u Prijedoru.

javna rasprava o nacrtu budzeta grada 3Predstavnik Udruženja porodica sa sterilitetom Gorana Vukić zahvalila se lokalnoj administraciji što je i za iduću godinu planirala pomoć za ove porodice, kao što je to bio slučaj i u ovoj godini.

Javnim raspravama o nacrtu budžeta prisustvovali su predstavnici mjesnih zajednica, budžetskih korisnika, nevladinog sektora, javnih ustanova i građana.

Nacrt budžeta grada Prijedora za 2013. godinu planiran je u iznosu od 32.171.460 KM ili 90,45 odsto u odnosu na rebalans budžeta za 2012. godinu koji iznosi 35.568.464 KM.

Pri projektovanju budžeta za 2013. godinu većina tekućih rashoda umanjena je za pet do deset odsto u odnosu na rashode i izdatke po rebalansu 2012. godine, a dat je prioritet razvojnim komponentama budžeta utvrđenim strategijom razvoja lokalne zajednice za 2013. godinu.

Nacrt budžeta za 2013. godinu dostupan je na stranici www.prijedorgrad.org i u Centru za informisanje građana u zgradi opštine.
SRNA

Comments are closed.