Odluka o otpuštanju 300 radnika nije definitivna

Foto: Vedran Ševčuk –
Mondo.ba

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da preduzeće „Arselor Mital“ iz Prijedora još nije donijelo definitivnu odluku o otpuštanju radnika.

„O ovome sam razgovarao sa predstavnikom Konfederacije sindikata Obradom Belenzadom i direktorom `Arselor Mitala` Mladenom Jelačom. Preduzeće još nije donijelo definitivnu odluku o otpuštanju radnika“, rekao je novinarima Višković.

On je istakao da, ukoliko radnici budu otpušteni, na šta Vlada Srpske ne može da utiče jer je „Arselor Mital“ privatna kompanija, moraju biti ispoštovane sve obaveze.

„Moraju radnicima biti isplaćene otpremnine i sve što ih sleduje. Vlada Srpske je spremna da dugovanja, koja se odnose na transferne cijene `Arselor Mitala` prema Poreskoj upravi angažuje nezavinsu revizorsku kuću koja će sačiniti stručni izvještaj. Ne želimo prejudicirati da li su obaveze manje ili veće. Vlada je spremna da firma izmiruje obaveze u više mjesečnih rata da ne bi bili ugorženi poslovanje i zaposleni“, kaže Višković.

Izvor: SRNA – mondo.ba

Comments are closed.