Održan Međunarodni sajam omladinskih nevladinih organizacija-SONVO 2012

U Prijedoru je protekla dva dana održan Međunarodni sajam omladinskih nevladinih organizacija „SONVO 2012“ koji je okupio zavidan broj omladinskih organizacija iz Republike Srpske, BiH i Srbije, a među učesnicima su se našli i gosti iz Italije.

Prvog dana ove manifestacije održan je turnir u basketu na kojem je pobijedila ekipa „Niđe veze“ dok je petak bio rezervisan za prezentaciju omladinskih organizacija, neformalno takmičenje u zabavnim sportskim disciplinama poput stonog fudbala, stonog tenisa i sjedeće odbojke te koncert mladih bendova.

Sami učesnici su glasanjem odlučili da je najljepše uređen štand na sajmu imalo Humanitarno udruženje „Čisto srce“ Prijedor dok su najbolju prezentaciju imali članovi Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

Nagrade za pobjednike bile su velike zastave sa njihovim logom i imenom, a svim učesnicima sajma uručene su diplome za učešće na sajmu.

Osim nagrađenih na sajmu su se predstavili: OC Hambarine, OC Ljubija, OC Dom mladosti Gornja Dragotinja, Positiv Youth –Kraljevo(Srbija), C.I.S.V. International, OC Donja Puharska, OK Babići, Omladinska organizacija PUUM(Prijedorsko urbano udruženje mladih) Prijedor, Omladinska organizacija „Glide“ Prijedor, Mladi Crvenog krsta Prijedor, Udruženje STOP Drogi Prijedor, Centar za informisanje mladih InfoPOINT Prijedor, Naša Perspektiva Sarajevo, DON Prijedor i OCKI – Omladinski centar za kreativnost i inicijativu, Donje Vodičevo – Novi Grad.

Po završetku zvaničnog dijela programa održan je koncert grupa iz Prijedora i Kraljeva – „Mnogi drugi“, „Zvezde grandža“ i „Zergud“.

Osnovni cilj sajma bila je promocija omladinskog aktivizma kroz međusobno umrežavanje omladinskih organizacija iz jugoistočne Evrope i zemalja EU, kao i povezivanje sa lokalnim i republičkim/državnim institucijama putem zajedničkih projekata kroz međunarodne fondove i stvaranje mreže omladinskih organizacija u regionu.

Međunarodni sajam omladinskih nevladinih organizacija-SONVO 2012 organizovao je Centar za mlade „Kvart“ u saradnji sa Agencijom lokalne demokratije Prijedor, a podršku organizaciji sajma pružili su i opština Prijedor, Fondacija „Arcelor Mittal“, Udruženje „Stop drogi“ i Agencija za ekonomski razvoj Prijedor „PREDA-PD“.

Comments are closed.