Održana 27. „Lovačka lažijada“ [video]

U Omarskoj kod Prijedora održana je 27. „Lovačka lažijada“. Јedinstvena manifestacija u kojoj se takmičari nadmeću u pričanju izmišljenih lovačkih priča, okupila je preko 500 posjetilaca.

Drvena noga njegovog prijatelja koju je ugrizla zmija toliko je otekla, da kad ju je pocijepao, dobio je ogrev za čitavu zimu. Ukratko – ovo je lovačka priča Dragana Јokića iz Omarske, koja je najviše nasmijala prisutne, a njemu donijela laskavu titulu „lažova godine“.

„Pa tu nešto ima malo i istine, ali ne baš do kraja. Da se lovac malo odmori i da se dešava svašta u lovu“, rekao je pobjednik 27. lažijade Dragan Јokić.

Istina je, međutim, da je Lažijada i ove godine okupila i ujedinila lovce sa svih strana.

„Naše posjete se više turističkog karaktera, da obiđemo vaše turističke potencijale. Kozaru, Manjaču, Donju Gradinu“, naveo je Aca Gera Životić iz LU „Trest“ Petrovac na Mlavi.

A glavni cilj ove jedinstvene manifestacije prvenstveno je druženje ljubitelja lova i šale.

„Bitno je da se ljudi okupljaju, i da se druže, da nema negativne energije. Ovo je sve pozitivno“, naglasio je organizator Željko Romanić.

Preko 500 lovaca i posjetilaca, uz razgovor, muziku, i po koju čašicu, tako su nastavili tradiciju. Naredno okupljanje već je zakazano za iduću godinu, u isto vrijeme, na istom mjestu.

Izvor: RTRS

Comments are closed.