Održana deveta Konferencija beba

Tradicionalna vidovdanska manifestacija „Konferencija beba“, koju grad Prijedor organizuje po deveti put, okupila je danas na malom gradskom trgu 149 beba od ukupno 500 beba rođenih u proteklih godinu dana.

Ovogodišnje tročlano predsjedništvo Konferencije beba koje čine najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara koje je prigodnim poklonima darivao gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Tročlanim predsjedništvom do iduće godine će predsjedavati Lazar Mrkela, najstarija beba, koji će 1. jula napuniti godinu dana.

Titulu najmlađe bebe dobio je Andrija Grbić koji je rođen 24. juna ove godine.

Beba sa najviše braće i sestra ove godine je Dragan Cvijić koji ima dva brata i dvije sestre.

Pomoćnik ministra Bosiljka Bošnjak je istakla da je ovo manifestacija koja promoviše značaj roditeljstva kao najljepšu i najodogovrniju ulogu u životu svakog čovjeka.

„Na ovogodišnju konferenciju beba u Republici Srpskoj se prijavila 31 opština što je do sada najveći broj u posljednjih 12 godina koliko se ova manifstacija organizuje“, istakla je Bošnjak.

Ona je dodala da se manifestacija organizuje sa dosta entizijazma i da vjeruje da će u narednom peridou sve lokalne zajednice uzeti učešće u ovoj manifestaciji sa koje se šalje jasna poruka da povećanje broja najmlađih stanovnika naše Republike treba da bude prioritet svih nas.

Zahvaljujući gradskoj upravi i velikom odzivu brojnih javnih preduzeća i ustanova, privrednika, udruženja i pojedinaca poklone su dobile sve bebe koje su učestvovale na konferenciji, a u ime Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske učesnicima su podijeljene majice i šeširići s logom „Porodica za pet“.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naknadno će darivati bebe rođene na Vidovdan. Organizator ovogodišnje konferencije beba je Grad Prijedor pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

„Konferencije beba“ organizuju se u više lokalnih zajednica u Republici Srpskoj s ciljem da javnost upozore na nepovoljnu demografsku sliku u Srpskoj.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.