Održana manifestacija Dani zime na Kozari 2012

Pobjednici Šeste privredno-turističke manifestacije „Dani zime na Kozari“ su ekipa Ugostiteljsko-ekonomske škole iz Prijedora u gastro-takmičenju i ekipa Kozarske Dubice u sportskim takmičenjima. Manifestacija, kojoj su prisustvovale i ministarka uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić te ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, okupila je više hiljada žitelja potkozarskih opština i takmičare iz 10 sportskih i 5 gastro-ekipa. Prije otvaranja manifestacije, delegacija Vlade Republike Srpske, načelnici potkozarskih opština, predstavnici republičke i lokalnih turističkih organizacija i organizatora manifestacije položili su vijence na spomenik palim žrtvama na Kozari.
Na svečanoj ceremoniji otvaranja Rešićeva je poželjela dobrodošlicu učesnicima manifestacije, ističući da je svrha ovog skupa promocija turističke ponude planine Kozare. Direktorka Turističke organizacije opštine Prijedor Amira Ganić istakla je da je cilj manifestacije promocija ove planine, sportskog i omladinskog turizma. Otvarajući manifestaciju, zamjenik načelnika opštine Prijedor Milenko Đaković je rekao da je opština prepoznala značaj ovakve promocije i da je već šestu godinu njen generalni pokrovitelj. Nakon toga održana su takmičenja u trčanju u vreći, gađanju grudvama i skoku preko poluge, te u skijanju i sankanju. Uporedo sa sportskim održano je i gastro takmičenje u kuvanju čorbi u kojem su učestvovale ekipe ugostiteljsko-ekonomskih škola iz Doboja, Gradiške, Dervente i dvije ekipe iz Prijedora.
Pobjednici takmičenja nagrađeni su peharima, poveljama i paketima sponzora, udruženja „Prva pčela“ i „Promotur“. U kulturno-zabavnom dijelu programa učestvovale su folklorne, izvorne, ojkačke i tamburaške grupe iz Prijedora, Banjaluke, Gradiške, te okolnih potkozarskih sela. Lovačka udruženja iz Prijedora, Kozarske Dubice i Gradiške pripremala su kazane lovačke čorbe za posjetioce, a sponzori roštilj, kuvano vino i rakiju. Pokrovitelj ove manifestacije bila je opština Prijedor. Organizatori su bili Turistička organizacija opštine Prijedor i Nacionalni park „Kozara“, a suorganizatori turističke organizacije iz Kozarske Dubice i Gradiške.
SRNA

Comments are closed.