Održana osma konferencija beba

28-Prijedor---osma-konferencija-beba

– Tradicionalna vidovdanska manifestacija „Konferencija beba“, koju grad Prijedor organizuje po osmi put, okupila je danas 145 beba od ukupno 483 bebe rođene od 29. juna prošle godine do danas.

28-Prijedor---bake-i-deke-s-unucicima

Najmlađa beba učesnica bila je Martina Drndelić, rođena 11. juna ove godine, a najstarija Danijel Popović koji će sutra napuniti godinu dana.

28-Prijedor---CJB-medju-prijateljima-manifestacije

Beba sa najviše braće i sestara je Belma Forić kao šesta kćerka u porodici Forić.

28-Prijedor---dijeljene-i-robne-i-novcane-nagrade-najmladjima

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković uručio je poklone za najmlađu prijavljenu bebu, najstariju prijavljenu bebu, bebe rođene na Dan grada, 16. maja ove godine, te bebu sa najviše braće i sestara.

28-Prijedor---mali-trg

Zahvaljujući gradskoj upravi i velikom odzivu brojnih javnih preduzeća i ustnova, privrednika, udruženja i pojedinaca poklone su dobile sve bebe koje su učestvovale na današnjoj konferenciji, a u ime Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske učesnicima su podijeljene šolje, majice ili marame s logom „Porodica za pet“.

28-Prijedor---sve-bebe-ucesnice-dobile-poklone

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić darivaće naknadno i bebe rođene danas, na Vidovdan.

28-Prijedor---zamjenik-gradonacelnika-urucio-darove

Konferencije beba organizuju se u više lokalnih zajednica u Republici Srpskoj s ciljem da javnost upozore na nepovoljnu demografsku sliku u Srpskoj.

Autor: SRNA

Comments are closed.