Održano takmičenje u programiranju LEGO robota

lego

Učenici prijedorske gimnazije „Sveti Sava“ pobjednici su prvog takmičenja srednjih škola u programiranju LEGO robota koje su danas u Prijedoru organizovali Agencija za ekonomski razvoj grada „PREDA-PD“ uz finansijsku podršku kompanije „Arselor Mital Prijedor“. Osim gimnazijalaca, u takmičenju su učestvovali i učenici Elektrotehničke i Mašinske škole.

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Radmila Kocić Ćućić rekla je da je za resorno ministarstvo važno da škola prati savremene tokove.

„Grad Prijedor je primjer dobre prakse za cijelu Republiku Srpsku u svim oblastima, pa tako i u ovoj“, rekla je Ćućićeva novinarima u Prijedoru.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Ljiljana Babić rekla je da ovo nije iznenađenje, jer prijedorske srednje škole redovno postižu uspjehe.

„Ova generacija će da stasava i nadam se ostaje na ovim prostorima i donosi gradu ono što je najpotrebnije, a to je znanje“, rekla je Babićeva.

Predstavnik „Arselor Mitala Prijedor“ Predrag Šorga rekao je da je ova kompanija sa Agencijom „PREDA-PD“ u protekle dvije godine realizovala nekoliko projekata u obrazovanju ukupne vrijednosti 70.000 KM.

„Osim programiranja LEGO robota, riječ je o opremanju, a potom i proširenju kreativnog centra u kojem je do sada realizovano pet ciklusa obuka iz programiranja i grafičkog dizajna, te o opremanju kabineta Poljoprivredne i Elektrotehničke škole“, naveo je Šorga.

Direktor Agencije „PREDA-PD“ Mišo Reljić rekao je da je cilj ovoga projekta osavremenjivanje nastavnog procesa korištenjem novih softverskih i hardverskih alata i motivisanje nastavnika za primjenu novih tehnologija u nastavi.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.