Od oktobra počinje s radom prijedorski Biznis inkubacioni centar

Prijedor uskoro dobija Biznis inkubacioni centar, namijenjen otvaranju preduzeća u oblasti kreativne industrije. U Poslovnom centru, u krugu bivšeg Celpaka, biće otvoreno 30-tak radnih mjesta.

Grad Prijedor pruža priliku domaćim kreativnim stručnjacima u oblasti reklamne, muzičke i filmske industrije, grafičkog dizajna, programiranja i arhitekture. Uređivanje 230 metara kvadratnih prostora u novom Biznis inkubacionom centru, već je počelo. Grad im u prvoj godini neće naplaćivati zakupninu.

„Naš prijedlog je da prva godina bude besplatna za korisnike, druga da se plaća neka minimalna cijena i tako sve do pete godine kada bi trebalo da i dalje manje od tržišne cijene, ali veća u odnosu na prethodne godine“, rekao je Boris Srdić iz Agencije za ekonomski razvoj Grada Prijedor „PREDA“.

Projekat, vrijedan 133.000 maraka, podržavaju Ministarstvo finansija, IRB, Evropska komisija i Grad Prijedor. Cilj je podrška zapošljavanju i razvoju lokalne informacione tehnologije.

„Informacione tehnologije, kreativna industrija jedna je od najbrže rastućih grana u svijetu i to je grad Prijedor prepoznao. Nadam se da ćemo sa ovim projektom podržati i naša preduzeća koja će se baviti ovom vrstom djelatnosti“ naglasio je Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Grada Prijedora.

Planirano je da bude opremljeno oko 14 kancelarija, što je dovoljno za zapošljavanje oko 30 radnika. Priliku imaju talentovani kreativni stručnjaci svih generacija.

Prijedorski Biznis inkubacioni centar počeće da radi narednog mjeseca.

Izvor: RTRS

Comments are closed.