Opština Prijedor sutra obilježava Dan bez automobila

Opština Prijedor se i ove godine pridružuje gradovima širom svijeta u obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti čiji je cilj promovisanje održivih vidova saobraćaja, odnosno obilježavanju „Dana bez automobila“.

Tako će sutra (petak), 21.09.2012. godine u vremenu od 11.00-14.00 časova, biti zatvoren saobraćaj za sva motorna vozila u sljedećim ulicama: ulica Kralja Petra I Oslobodioca – Trg Zorana Karlice, dio ulice Miloša Obrenovića do ulice Jovana Raškovića, ulica Jovana Raškovića u čitavoj dužini, dio ulice Nikole Pašića od raskrsnice sa Zanatskom ulicom do ulaza na parking Dvorana, na dijelu Svetosavske ulice od raskrsnice sa ulicom Nikole Pašića do ulaza na parking Jereza, u Zanatskoj ulici od Trga Majora Zorana Karlice do ulaza na parking Jereza.

Apeluje se na građane Prijedora da tokom ove sedmice umjesto automobila koriste alternativne vidove saobraćaja: javni prevoz, željeznice, odnosno ekološke vidove saobraćaja kao što su bicikli ili pješačenje, te na taj način daju svoj doprinos poboljšanju kvaliteta života u gradu, odnosno smanjenju zagađenja u vazduhu, manjoj buci, smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte, manjoj potrošnji energije i efikasnijem i isplativijem transportu ljudi i robe.

Pozivaju se građani, NVO, sportska i ekološka društva da svojim prisustvom i učešćem uveličaju i podrže ovu manifestaciju.

Tekst – Opština Prijedor
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.