Organizacija porodica poginulih boraca Prijedor-Prioritet zapošljavanju

Zapošljavanje djece poginulih boraca, jedan je od prioriteta u radu Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedor, rekla je Zdravka Karlica, predsjednica ove organizacije.

“Smatramo da u javnim i državnim preduzećima ima dovoljno mjesta za djecu poginulih boraca. Od predsjednika Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS Nedeljka
Mitrovića, tražićemo da se dodatno angažuje da se preko nadležnih institucija pristupi rješavanju ovog pitanja.
Tražićemo da se do kraja 2012. godine zaposli maker polovina od 1.500 nezaposlene djece poginulih boraca”, rekla je Zdravka Karlica i podsjetila da u RS ima oko 1.200 javnih institucija i državnih preduzeća, gdje svakako ima mjesta za djecu onih koji su dali živote za Republiku Srpsku.

“Ne bi se smjelo dešavati da se lica zapošljavaju po stranačkim i rodbinskim vezama, a da se pri tome zaobilaze djeca poginulih boraca. Ne može se prihvatiti činjenica da samo jedan broj ljudi ima privilegije u zapošljavanju, kao ni to da neka lica uporedo mogu da rade i u državnim institucijama i privatnim firmama, dok drugi čekaju na zavodima za zapošljavanje. Ovo je posljednji vapaj i poziv da nadležni počnu razmišljati o ovoj kategoriji ljudi”, izjavila je Karlica i naglasila da je na adresu Republičke organizacije porodica poginulih boraca i gospodina Mitrovića upućeno pismo u kojem se apeluje da od nadležnih institucija traže da, kao glavne prioritete svojih aktivnosti, uvrste zapošljavanje djece poginulih boraca.
Tekst – Kozarski vjesnik
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.