Orlovača pobjednik manifestacije Selo veselo 2012

U okviru Kulturnog ljeta „Prijedor 2012“, pred oko 800 posjetilaca, u nedjelju 26. avgusta u Orlovači je održano finalno takmičenje kulturno-zabavne i sportske manifestacije „Selo veselo“.

U finalu manifestacije, čiji je cilj oživljavanje prijedorskih sela kulturno-zabavnim i sportskim sadržajima, učestvovale su ekipe sela: Gornja Lamovita, Tomašica, Ljeskare-Kalajevo i Orlovača.

Nakon takmičenja u tradicionalnim i atraktivnim igrama i kvizu iz poznavanja poljoprivrede, najuspješnija je bila ekipa Orlovače, koja je osvojila veliki pehar pobjednika kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo 2012“.

U kulturno-umjetničkom programu nastupile su folklorne i izvorne grupe KUD „Kozara“ iz Prijedora, orkestar i vokalni solisti Nena i Siniša.

Članice Udruženja žena Mjesne zajednice Orlovača, organizovale su gastro izložbu na kojoj su predstavile i posjetiocima ponudile tradiocionalna potkozarska jela.

Na manifestaciji, kojoj je prisustvovao i načelnik opštine Prijedor Marko Pavić, za značajan doprinos u organizaciji priznanja su uručena KUD „Kozara“ iz Prijedora i VD TURS-u.

Za organizaciju finalne manifestacije najviše ocjene dobili su mještani Orlovače, na čelu sa predsjednikom Savjeta Mjesne zajednice Rankom Jakovljevićem.

„Selo veselo 2012“ je okupilo oko 5.000 posjetilaca, što ga čini najposjećenijom manifestacijom Kulturnog ljeta „Prijedor 2012“.
Tekst i foto – Saša Goronja

Comments are closed.