Osmijeh anđela-Samohrani roditelji pripremaju osmomartovsku ponudu

U Udruženju samohranih roditelja „Osmijeh anđela“ iz Prijedora sve pa i finansiranje u protekle dvije godine, od kada je udruženje i osnovano, fukcioniše po principu snalaženja. Pa tako i posljednja akcija u kojoj su članovi ovog Udruženja, a ima ih preko stotinjak starosti od jedne do 70 godina, posadili nekoliko vrsta kaktusa koji će se naći u njihovoj osmomartovskoj ponudi.
„Sve za za dječiji osmijeh, pa čak i kaktus. Važno je samo da postojimo i da samohrani roditelji imaju neko svoje mjesto gdje mogu tražiti i dobiti pomoć“, pojašnjava ovu priču Gordana Štrbac sekretar Udruženja koje je nešto para na sličan način zaradilo i tokom novogodišnjih praznika, kada su se na njihovim štandovima našle korpe od šišarki, čestitke koje su naslikala djeca iz Udružnja, kape, šalovi….
Svetlana Bereta, predsjednica „Osmijeha anđela“, kaže da su članovi ovog Udruženja, u 95 odsto slučajeva samohrane majke.
„Imamo i nekoliko samohranih očeva. I uglavnom nas muče isti problemi, egzistencijalni, mada imamo i nekoliko dobro situiranih roditelja“, kaže Bereta. Među onima koji su im do sada pomogli ističe Udruženje penzionera iz Prijedora koje im je nedavno darovalo simboličnu novčanu donaciju.
Dnevni avaz

Comments are closed.