Osnovna škola „Branko Radičević“ svečano obilježila školsku slavu – Sv. Savu

Kao i prethodnih godina, i ove godine je Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Prijedora (Petrovo) obilježila školsku slavu. Priredba je održana u petak 26. januara u prostorijama školskog hola.

Bogat kolaž program, koji se sastojao od recitacija, pjesama o Sv. Savi i dramskog komada posvećenom ovom srpskom svetitelju, pripremili su učenici predmetne nastave sa učenicima četvrtog razreda.

Školski hor, pod dirigentskog palicom nastavnika Karla Antića izveo je tri duhovne numere koje proslavljaju život i djelo srpskog prosvjetitelja i arhiepiskopa.

Najmlađe učesnike programa pripremala je učiteljica Branka Vujčić, a učenici su izveli dvije recitacije i jednu pjesmu.

Posebnu pažnju publike privukao je scenski prikaz „Sveti Sava pomaže siromašnoj porodici“ u izvođenju učenika osmog i devetog razreda, koje je pripremala nastavnica srpskog jezika Tatjana Vukanović. Ovaj dramski komad podsjetio je sve prisutne na činjenicu da je Sveti Sava bio veliki čovjekoljubac i zaštitnik siromašnih, te danas imamo razna predanja i legende u kojima se on javlja kao čudotvorac i dobročinitelj.

Na Savindan u Crkvi Svete Trojice u Rakelićima održana je sveta liturgija posvećena Svetom Savi. Nakon liturgije učenici PO Rakelići su recitovali stihove o utemeljitelju srpske književnosti i srpskom svetitelju. Učenike su pripremale učiteljice: Sanja Majstorović, Daliborka Prerad i Mirjana Jugović.

Izvor: Osnovna škola „Branko Radičević“ Prijedor

Comments are closed.