Osnovni sud – „Impro“: Prodaja dijela stečajne mase odgođena za početak februara

impro-stecajProdaja imovine prijedorskog „Impra“, koji je u stečaju od aprila prošle godine, na ročištu koje je održano danas u Osnovnom sudu u Prijedoru odgođena je za početak februara naredne godine na zahtjev potražilaca izvršenja.

Odluku o događanju donio je sudija Osnovnog suda Prijedor Jovo Đukanović na osnovu pismenih zahtjeva lizing kuća Hipo Alpe Adria i Unikredit.

Predstavnici nekadašnjeg Hipo Alpe Adria lizinga u zahtjevu su naveli da traže odgodu prodaje imovine vrijedne 12,5 miliona KM jer joj ne mogu prisustvovati zbog reorganizacije unutar njihove kuće, a predstavnici Unikredit lizinga jer iz imovine „Impra“ koja se prodaje nisu izuzete četiri mašine vrijedne oko 400.000 KM, čiji vlasnik je njihova kuća.

Protiv odgode licitacije bili su zastupnici preduzeća „Janjoš trans“ iz Prijedora i „Dukat “ d.o.o iz Banjaluke koji su bili zainteresovani za kupovinu imovine „Impra“.

osnovni sud prijedorStečajni upravnik „Impra“ Mirjana Golić rekla je da zakonske odredbe dozvoljavaju ovakva odgađanja licitacije i da je sudija postupio u skladu sa zakonom.

„Potencijalni kupci nisu oštećeni i ne treba da odustanu od kupovine jer će se ona održati početkom februara“, istakla je Golićeva.

Imovina proizvodnog pogona „Impra“ u Brezičanima kod Prijedora, koja predstavlja dio stečajne mase, prvobitno je bila procijenjena na 14 miliona KM, a ponovnim vještačenjem utvrđena je njena nova vrijednost od 12,5 miliona KM.

Za oko 70 radnika „Impro“ duguje oko 270.000 KM za šest neisplaćenih plata, te oko 470.000 KM za doprinose, a radnici su u prvom isplatnom redu.

Isplatu potraživanja, osim radnika i tražilaca izvršenja, čekaju i dobavljači, „Elektrodistribucija“, Poreska uprava i mnogi drugi.

Od 2006. godine „Impro“ je u većinskom vlasništvu banjalučkog preduzeća „Orion 3″ koje je na slobodnom berzanskom poslovanju kupilo 56,34 odsto akcija ove mesne industrije. Od 4. aprila 2011. godine preduzeće je u stečaju, a odlukom stečajnog sudije budući kupac je obavezan da zadrži djelatnost najmanje pet godina.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.